Motive pentru care filmele sunt mai bune decât cărțile

Este un conflict care nu se va termina niciodată! Entuziastul Harry Potter va fi mereu alături de cărțile sale, iar fanaticul filmului va fi mereu acolo pentru a-i oferi pasionatului cărții o alergare pentru banii lui. Ambii se vor angaja în luptă în orice nouă adaptare de la carte la film și va fi o mulțime de gore! Adevărul rămâne, totuși, că filmele (filmele) sunt întotdeauna de preferat cărților (romanelor) din cauza următorilor factori:

Timp
Cât despre cine are timp să parcurgă 600 de pagini dintr-o carte Harry Potter, te rog spune-mi. Mă refer la faptul că oamenii nu mai citesc și, chiar dacă o fac, tendințele de lectură s-au schimbat. Ar prefera să citească un rezumat sau să vizioneze un videoclip pe acest subiect, dar nimeni nu ar fi suficient de nebun pentru a citi o carte de 600 de pagini pur și simplu pentru a afla care sunt caracteristicile Marauder’s Map, nu-i așa? Societatea de astăzi prețuiește timpul mai presus de orice, iar cu un program atât de solicitant, indivizii au puțin timp să citească.
Mediu prietenos
Desigur, există cărți electronice pentru a acoperi acest domeniu, dar există încă o mulțime de fanatici nebuni de cărți care „adoră să colecteze cărți”. Devin complet nebuni de îndată ce apare o carte. Cu alte cuvinte, este de preferat să vedeți un film decât să tăiați copaci pentru a imprima unul. Creați o colecție de filme în loc să acumulați o cantitate mare de hârtie de masă care în cele din urmă se va risipi!
Activități mai interesante și mai implicante
Ai putea citi cărți doar dacă ești singur! Când te uiți la un film, pe de altă parte, experiența este complet diferită și frumoasă. Puteți organiza o seară de film cu prietenii și familia, puteți cumpăra preparate delicioase și vă puteți relaxa în timp ce vizionați. Acum, chiar ai văzut sau ai auzit de cineva care ia o „o zi de carte” cu prietenii săi? În plus, citirea unei cărți este considerată o activitate sacră. Nu există două persoane care să citească aceeași carte în același timp. Chiar dacă nu există, există cluburi de carte unde oamenii pot dezbate asta. Oamenii, pe de altă parte, preferă întotdeauna să citească singuri. Putem să-l vedem din nou? Este dificil să citești aceeași carte din nou și din nou. Filme online, pe de altă parte, poate fi văzut iar și iar, de câte ori dorește spectatorul. Există anumite filme emblematice, cum ar fi The Shawshank Redemption, pe care poate le-am văzut de aproape 50 de ori, dar nu m-am săturat să le văd. Și nu este doar Shawshank; încercați să citiți trilogia Nașul și să o comparați cu seria de filme. Da, filmele sunt cu adevărat uimitoare și au compensat mai mult decât multele mele weekenduri singuratice. Pe de altă parte, citirea seriei de cărți Nașul în weekend ar fi descurajată.
Există o cantitate excesivă de detalii.
Sincer să fiu, romanele conțin mult prea multe informații. Chiar și un element aparent inofensiv, cum ar fi cerul, poate avea o prefață de 4 pagini într-o carte dedicată acestuia. Acest lucru are potențialul de a înnebuni pe oricine! Filmele, pe de altă parte, nu intră în mare profunzime despre personajele lor. Totuși, acest lucru nu înseamnă că filmele sunt scutite de această nevoie. Ei doar au difuzat cele mai semnificative și palpitante secțiuni ale evenimentului timp de aproximativ două până la trei ore. Și acolo este întreaga frumusețe! Totul este concis, până la obiect și, în realitate, acoperă și toate subiectele majore ale unei cărți. Filmele bazate pe cărțile Harry Potter nu au lăsat mult de dorit. Chiar dacă unele dintre regiuni au fost ajustate pentru a se potrivi în 2-3 ore, care este problema dacă JK Rowling nu pare să fie deranjat de asta?
Cântece care servesc drept cireșe deasupra
Dacă nu ar exista filme, de unde ai obține acele numere de dans optimiste sau acele melodii grozave de dragoste pe care le poți cânta și dansa toată noaptea? Cărțile vă pot oferi gânduri, cuvinte și perspective profunde asupra naturii umane, dar nu vă pot oferi statistici optimiste. care, crezi sau nu, sunt o necesitate în zilele noastre! Ați creat vreodată tonuri de apel pentru Game of Thrones sau ați descărcat coloane sonore de fundal dintr-o carte despre care ați citit? Tocmai ați arătat cât de esențiale sunt filmele în ceea ce privește umplerea cu muzică aleatoriilor și dispozitivelor mp3.
Vizualizarea este de preferat decât imaginația în majoritatea cazurilor
Cititorii de cărți cred că atunci când citesc, vizualizează cuvintele care iau contur în fața lor, ceea ce face ca experiența lecturii unei cărți să fie mai plăcută. Unii indivizi au o imaginație vie și o pot vedea pe Hazel luându-și rămas bun de la Gus în The Fault in Our Stars. Alții sunt mai realiști. Cu toate acestea, am prefera ca Shailene Woodley și Ansel Elgort să reconstituie acel moment pentru noi, astfel încât să putem plânge împreună cu ei, exact așa cum susțin fanii cărților când citesc cartea! Concluzie Oamenii, în general, au propriile lor gusturi și opinii. Nu judecăm niciodată pe cei care sunt înțelepți de cărți, dar să nu provocăm agitație dacă un film minunat este creat pe baza unei cărți grozave, nu-i așa? Eficiența și impactul filmelor se datorează în mare măsură faptului că stimulii vizuali sunt semnificativ mai stimulatori decât stimulii auditivi. De asemenea, prezintă materialul mai eficient și mai rapid decât cărțile, deoarece sunt o formă de artă. În ciuda faptului că filmele sunt un mediu de învățare pasiv, ele fac informațiile mai digerabile. În acest fel, filmele depășesc textele la mai multe niveluri diferite.

Our Wild Oats bloggers are partners who love to share their passion and knowledge about better living! While we compensate them for being a part of this vibrant community, their views and opinions are their own and do not signify Wild Oats' opinions, endorsement or recommendations. Wild Oats reserves the right to moderate and remove comments that are off-topic or inappropriate, so please help us keep this community clean, fun and valuable!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Email Signup

Follow Us Online

Latest Posts

Our Bloggers